Description
Pearless Estate Coffee: A Kenyan Legacy of Quality and Innovation
Αφεθείτε στην εξαιρετική γεύση του Pearless Estate Coffee, ένας φάρος της αριστείας του καφέ της Κένυας. Φωλιασμένο στην καρδιά του Nyeri, αυτό το αγρόκτημα 22 στρεμμάτων διαθέτει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, με τα περισσότερα δέντρα να προέρχονται ακόμα από εκείνη την εποχή. Το κτήμα ειδικεύεται στις ποικιλίες SL, Batian και Ruiru 11, που καλλιεργούνται σε υψόμετρο 1700 μέτρων. Η Pearless Estate είναι γνωστή για τις καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας της, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών και εκτεταμένων διεργασιών πλυσίματος με ζύμωση. Η φυσική παρτίδα, μέρος της κατηγορίας “Bomu la Matunda”, είναι μια απόλαυση με φρούτα, γεμάτη με έντονες φρουτώδεις γεύσεις. Η παρτίδα “Ladhatunda”, που σημαίνει “γεύση φρούτων”, υφίσταται εκτεταμένη ζύμωση πριν από το παραδοσιακό πλύσιμο, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό γευστικό προφίλ με νότες από μαρμελάδα φράουλα, φρούτο κρασιού, τσάι ιβίσκου, αποξηραμένα φρούτα και μέλι. Η δέσμευση του κτήματος για βιωσιμότητα είναι εμφανής στην πρακτική τους να μετατρέπουν τα υπολείμματα του καφέ σε λίπασμα, αναμειγνύοντάς τα με κοπριά αγελάδας για τον εμπλουτισμό του εδάφους του αγροκτήματος. Η αφοσίωση του Pearless Estate στην ποιότητα και την καινοτομία τοποθετεί τον καφέ του μεταξύ των καλύτερων στην Κένυα, προσφέροντας ένα φλιτζάνι που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και αντανάκλαση της πλούσιας κληρονομιάς και της προνοητικής προσέγγισης του κτήματος.
Region: Nyeri
Variety: Ruiru 11, SL-34, Batian, SL-28
Processing: Natural
Altitude: 1700-1900