Brewing

Πληροφορίες

Λίγα μόλις λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ταύρου, έχουμε δημιουργήσει ένα training lab που εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας του καφέ.

Μας αρέσει να προπονούμε από έναν home barista έως και κάποιον που θέλει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό καφέ!

Πλέον, ο κατάλογος με τις διαφορετικές μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου είναι πολύ μεγάλος: Chemex, V60 Dripper, Siphon, French press, Aeropress, Flat Dripper, Cloth Dripper, Cold brew κλπ. Με την καθοδήγηση και εμπειρία των εισηγητών μας, θα έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τις μεταβλητές και αναλογίες που χρειάζεται για την παρασκευή μιας τέλειας κούπας καφέ φίλτρου σε κάθε μια από αυτές.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 1 ημέρα, από 4 ώρες και η μέγιστη συμμετοχή 4 άτομα.

Ύλη σεμιναρίου

Θεωρητικό σκέλος :

  • Οι μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου.
  • Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
  • Η σημασία του νερού ως κύριου παράγοντα ποιότητας.

Πρακτική εξάσκηση :

  • Παρασκευή, δοκιμή και αξιολόγηση καφέδων φίλτρου χρησιμοποιώντας τις διάφορες μεθόδους.
  • Διαφορετικές αναλογίες και γευστικά προφίλ.
  • Καταμερισμός σωστών δοσολογιών νερού-καφέ.

Registration Form