Description
Matcha Bros – Παραδοσιακό Matcha 50g
Το Παραδοσιακό Matcha είναι το πιο ευέλικτο matcha στη συλλογή της Matcha Bros. Είναι κατάλληλο για καθημερινή κατανάλωση ή για την προετοιμασία τόσο κρύων όσο και ζεστών ροφημάτων, κοκτέιλ, καθώς και για πιάτα ή αρτοσκευάσματα. Με το Παραδοσιακό Matcha, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε νόστιμα ζεστά ή κρύα matcha lattes, να ετοιμάσετε smoothies ή bowls, ή να το προσθέσετε σε αρτοσκευάσματα όπως πράσινο Basque cheesecake, ρολά κανέλας ή τηγανίτες. Το Παραδοσιακό Matcha είναι ένα υψηλής ποιότητας ιαπωνικό πράσινο τσάι matcha από τις πρώτες και δεύτερες συγκομιδές. Χαρακτηρίζεται από ένα ζωντανό πράσινο χρώμα, έντονη γεύση τσαγιού με μια ελαφριά πικρία.
Περιγραφή προϊόντος
Το πράσινο τσάι Matcha έχει πολύ θετικές επιδράσεις στο σώμα και την υγεία. Ο συνδυασμός καφεΐνης με L-θεανίνη στο πράσινο τσάι Matcha προσφέρει μια σταθερή και μακροχρόνια ενεργειακή ώθηση χωρίς το άγχος και τις παρενέργειες που μπορεί να έχετε βιώσει με τον καφέ ή τα ενεργειακά ποτά.
Ο συνδυασμός της καφεΐνης και της L-θεανίνης κάνει θαύματα για τη συγκέντρωση, καθώς η L-θεανίνη αυξάνει την παραγωγή των α-κυμάτων στον εγκέφαλο. Τα α-κύματα προάγουν τη χαλάρωση και προκαλούν μια βαθιά αίσθηση νοητικής καθαρότητας και μεγαλύτερης εγρήγορσης – την ίδια κατάσταση νου που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και της πρακτικής γιόγκα. Το πράσινο τσάι Matcha ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και περιορίζει την ανάπτυξη των ιών και των βακτηρίων στο σώμα.
Συνταγή για Παραδοσιακό Matcha Latte
Υλικά:
- 1 κουταλάκι του γλυκού (2-3g) Matcha Bros Παραδοσιακό Matcha
- 60ml ζεστό νερό (περίπου 80°C)
- 200ml γάλα (ή φυτικό γάλα της επιλογής σας)
- Γλυκαντικό της επιλογής σας (μέλι, σιρόπι αγαύης, ζάχαρη, κλπ.)
- Παγάκια (για κρύο latte, προαιρετικά)
Εξοπλισμός:
- Μπολ matcha ή μικρό μπολ
- Μπαμπού χτυπητήρι matcha (chasen) ή μικρό σύρμα
- Κουτάλι matcha ή κουταλάκι του γλυκού
- Κούπα ή ποτήρι
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του Matcha:
- Κοσκινίστε το matcha μέσα στο μπολ για να αποφύγετε τυχόν σβώλους.
- Προσθέστε το ζεστό νερό (60ml) στο μπολ με το matcha.
- Ανάμειξη:
- Χρησιμοποιήστε το μπαμπού χτυπητήρι (chasen) ή το μικρό σύρμα για να χτυπήσετε το matcha και το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος αφρός στην επιφάνεια. Η κίνηση πρέπει να είναι γρήγορη και σε μορφή “W” για να ενσωματωθεί καλά το matcha με το νερό.
- Προετοιμασία του γάλακτος:
- Ζεστάνετε το γάλα (ή το φυτικό γάλα) μέχρι να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
- Προαιρετικά, αν προτιμάτε κρύο latte, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να χρησιμοποιήσετε κρύο γάλα και παγάκια.
- Συναρμολόγηση:
- Ρίξτε το ζεστό (ή κρύο) γάλα στην κούπα ή το ποτήρι σας.
- Προσθέστε το προετοιμασμένο matcha στο γάλα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε γλυκαντικό της επιλογής σας και ανακατέψτε ξανά.
- Σερβίρισμα:
- Αν προτιμάτε κρύο latte, προσθέστε παγάκια στο ποτήρι σας πριν προσθέσετε το matcha.
- Απολαύστε το matcha latte σας αμέσως για την καλύτερη γεύση και φρεσκάδα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα πλούσιο και γευστικό matcha latte, είτε ζεστό είτε κρύο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.