Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας

Το ταξίδι των Handpickers Coffee Roasters ξεκίνησε ως ιδέα το 2015 και πραγματοποιήθηκε με την επίσημη κυκλοφορία του τον Απρίλιο του 2017, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας εταιρείας αφιερωμένης στην υπεράσπιση του καφέ υψηλής ποιότητας. Ο θεμελιώδης στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια επωνυμία συνώνυμη όχι μόνο με ανώτερο καφέ, αλλά με μια ριζωμένη δέσμευση για την αριστεία και τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία του καφέ. Κεντρικό στοιχείο στο ήθος της επωνυμίας μας είναι η αποφασιστική αφοσίωση στην ποιότητα. Προμηθεύουμε τους κόκκους καφέ μας από τους πιο αξιότιμους καλλιεργητές, διασφαλίζοντας ότι κάθε παρτίδα παράγεται με βιώσιμο και ηθικό τρόπο Είναι πηγή υπερηφάνειας για εμάς που ο καφές μας όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική γεύση, αλλά υποστηρίζει και την ευημερία και τα προς το ζην των αγροτών που τον καλλιεργούν. Στην ουσία, το Handpickers Coffee Roasters δημιουργήθηκε από μια βαθιά εκτίμηση τόσο για την τέχνη όσο και επιστήμη της παραγωγής καφέ, με όραμα να δημιουργήσει καφέ που απολαμβάνει τις αισθήσεις και επηρεάζει θετικά τις κοινότητες και τα οικοσυστήματα που εμπλέκονται στη δημιουργία του.

Ο στόχος μας

Mentality and Cooperation with Producers

Στην Handpickers Coffee Roasters, η δέσμευσή μας εκτείνεται πέρα από την προσφορά καφέ υψηλής ποιότητας. Περιλαμβάνει μια βαθιά αφοσίωση στην αφήγηση των μοναδικών ιστοριών κάθε αγρότη μικρής κλίμακας σε κάθε φλιτζάνι που σερβίρουμε. Αυτή η φιλοσοφία της προσωπικής σύνδεσης και ποιότητας αντικατοπτρίζεται στην προσοχή μας επιλογή προϊόντων τσαγιού και σοκολάτας, διασφαλίζοντας ότι κάθε προϊόν που προσφέρουμε τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα. Η προσέγγισή μας στην ποιότητα είναι πολύπλευρη, που περιλαμβάνει όχι μόνο το τελικό προϊόν αλλά και ενισχύοντας στενές σχέσεις με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας. Συνεργαζόμαστε εντατικά με τους προμηθευτές μας για την πηγή μόνο τα καλύτερα κακάο, φύλλα τσαγιού και κόκκους καφέ, δίνοντας προτεραιότητα στις ηθικές και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Δίνοντας έμφαση στην παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής καφέ που διαλέγεται με το χέρι, γιορτάζουμε μια διαχρονική διαδικασία που αποδίδει κόκκους υψηλής ποιότητας με διακριτικό προφίλ γεύσης, χαμηλότερο οξύτητα και ένα πιο εκλεπτυσμένο φλιτζάνι καφέ. Αυτή η μέθοδος παρέχει επίσης σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης στις τοπικές κοινωνίες. Επιλέγοντας προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους καφέ ειδικού τύπου, οι Handpickers Coffee Roasters διασφαλίζουν ότι κάθε φλιτζάνι δεν είναι μόνο μια αισθητική απόλαυση, αλλά και μια απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας για αριστεία, περιβαλλοντική διαχείριση και υποστήριξη για τους αγρότες με τους οποίους μοιραζόμαστε το όραμά μας.

FROM SEED TO CUP

The Art of Roasting

Στο Handpickers Coffee Roasters, η διαδικασία ψησίματος μας είναι τόσο τέχνη όσο και επιστήμη, που διακρίνεται από τη χρήση του υπερσύγχρονου ψηστικου μηχανήματος καφέ 35kg Loring. Αυτό το εξαιρετικό μηχάνημα δεν είναι απλώς ένα κομμάτι εξοπλισμού. είναι η καρδιά της φιλοσοφίας μας για το ψήσιμο. Μας επιτρέπει να καβουρδίζουμε τους κόκκους μας με απαράμιλλη ακρίβεια, διασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα ενώ ελαχιστοποιούμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις. Η προηγμένη τεχνολογία του Loring μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε μια ισορροπία γεύσης και αρώματος που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί. Τηρούμε αυστηρά πρωτόκολλα παρτίδας για κάθε μοναδικό προφίλ ψησίματος, παρακολουθώντας και καταγράφοντας σχολαστικά κάθε λεπτομέρεια. Κάθε παρτίδα υποβάλλεται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης χρώματος, για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα ψησίματος είναι σταθερά τέλεια. Επιπλέον, η δέσμευσή μας για την αριστεία ενισχύεται από εβδομαδιαίες συνεδρίες cupping, όπου αξιολογούμε το προφίλ γεύσης κάθε παρτίδας για να διασφαλίσουμε ότι μόνο ο καλύτερος καφές φτάνει στους συνεργάτες χονδρικής μας. Αυτή η σχολαστική προσέγγιση επιτρέπει στους Handpickers Coffee Roasters να προσφέρουν με συνέπεια εξαιρετικό καφέ, παρτίδα μετά από παρτίδα, ενσωματώνοντας την αφοσίωσή μας στην ποιότητα και την ικανοποίηση των πελατών.

Storage and packaging

Στο Handpickers Coffee Roasters, η φροντίδα και η ακρίβεια που αφιερώνουμε στον καφέ μας εκτείνεται πέρα από το καβούρδισμα για να περιλαμβάνει την αποθήκευση και τη συσκευασία του, διασφαλίζοντας ότι κάθε κόκκος διατηρεί την κορυφαία ποιότητά του. Ο καφές μας αποθηκεύεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον όπου τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία ρυθμίζονται σχολαστικά, καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της φρεσκάδας των κόκκων μας. Ανακαλύψαμε ότι το ιδανικό παράθυρο για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του προφίλ αρώματος και γεύσης του καφέ μας είναι όταν οι κόκκοι έχουν ωριμάσει μεταξύ 18 και 35 ημερών. Αυτή η συγκεκριμένη περίοδος επιτρέπει στον καφέ μας να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα και ο καφές να είναι πιο γευστικος , διασφαλίζοντας ότι κάθε φλιτζάνι προσφέρει μια συμφωνία αισθητηριακής απόλαυσης. Συμπληρώνοντας τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, η συσκευασία μας είναι βιοδιασπώμενη, αντικατοπτρίζοντας την αφοσίωσή μας στην περιβαλλοντική ευθύνη. Με τη διαχείριση αυτών των πτυχών αποθήκευσης, παλαίωσης και συσκευασίας, η Handpickers Coffee Roasters εγγυάται ότι κάθε παρτίδα καφέ που σερβίρουμε πληροί τα υψηλά μας πρότυπα και παρέχει στους πελάτες μας μια απαράμιλλη γευστική εμπειρία, συμβάλλοντας παράλληλα θετικά στον πλανήτη μας.

Βραβεία

hellenic-barista-championship-2nd-place-2015-150x150

Hellenic Barista Championship 2015

2nd place

Hellenic Cup Taster Championship 2014

1st place

Hellenic Brewers Cup 2013

1st place

Hellenic Brewers Cup 2012

2nd place

Hellenic Latte Championship 2012

3rd place

Hellenic Championship Coffee & Good Spirits 2011

1st place

FRESHLY ROASTED COFFEE

Έχοντας επιλέξει τους μοναδικούς μας καφέδες μετά από ειδική γευστική αξιολόγηση, στόχος μας είναι να διαχειριστούμε σωστά τον τρόπο καβουρντίσματος και τα μέσα αποθήκευσης, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά, εσείς και εμείς, χρειαζόμαστε.

Για το λιανική μας διάθεση καβουρντίζουμε κάθε Παρασκευή. Έχετε πάντα την ευκαιρία να παραγγείλετε φρέσκους κόκκους καφέ!

” I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community “.

 

Howard Schultz