Περιγραφή
Το X–Mas Espresso Blend γεννήθηκε από την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε έναν καφέ που να ντύνεται με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Επιλέξαμε τρεις εξαιρετικούς καφέδες — τον έντονα φρουτώδη Naginzole από Ουγκάντα, τον εκλεπτυσμένο Ayele Begshaw από Αιθιοπία και τον σοκολατένιο Frinisa Manis από Ινδονησία — ώστε να χτίσουμε έναν espresso ζουμερό, γλυκό και πλούσιο σε αρώματα.
Το χαρμάνι μας συνδυάζει natural και semi-washed διεργασίες που χαρίζουν έντονο fruit expression, αλλά και μια σοκολατένια δομή που εξισορροπεί τη φρουτώδη ένταση. Η φυσική επεξεργασία στην Ουγκάντα δίνει funk και ώριμα φρούτα, η Αιθιοπία δίνει ανθικότητα και καθαρότητα, ενώ η Ινδονησία προσθέτει σώμα και πικάντικη γλυκύτητα.
Θέλαμε έναν καφέ για τις γιορτές που να μεταφέρει συναίσθημα. Ένα χαρμάνι που να μοιάζει με γλυκό του χειμώνα: ώριμα κεράσια, black currant, σοκολάτα και ζωντάνια. Το X–Mas Blend είναι η δική μας «χριστουγεννιάτικη υπογραφή» — ένας espresso που αποδεικνύει πως η μαγεία στον καφέ μπορεί να δημιουργηθεί όταν οι πρώτες ύλες συναντούν το πάθος και την τεχνογνωσία στο καβούρδισμα.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ
Συνταγή Espresso:
19 g → 26–29 sec → 93°C → 60 ml
Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την ώριμη κερασένια γλυκύτητα, τις νότες black currant και τη σοκολατένια δομή που αγκαλιάζει τον ουρανίσκο με ζεστασιά και ισορροπία.
-
Origins: Uganda / Ethiopia / Indonesia
-
Varieties: SL14, SL28, JARC Heirloom, Chandragiri
-
Process: Natural / Semi-washed
-
Roast Level: Espresso — Lighttell 65
-
Altitude: 1600–2100 m


