Το Clever Dripper είναι ένας ακριβής και όλο και πιο δημοφιλής τρόπος παρασκευής καφέ, Οι οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου, ενθουσιάζονται με την ιεροτελεστία της άλεσης και της διαχείρισης του ζεστού νερού με το βραστήρα πάνω απο τον αλεσμένο καφέ, για να καταφέρουν να παρασκευάσουν ένα τέλειο φλυτζάνι καφέ φίλτρου.

ΒΗΜΑ 1

Γεμίστε το βραστήρα σας και αφήστε το να βράσει.

ΒΗΜΑ 2

Πάρτε ένα φίλτρο και βάλτε το στη συσκευή παρασκευής. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και μετά πετάξτε το νερό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει χάρτινη γεύση στο παρασκεύασμα και θα θερμάνει επίσης το σκεύος.

ΒΗΜΑ 3

Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε τον μύλο σας για να αλέσει τον καφέ μέτρια σε βαθμό άλεσης.

ΒΗΜΑ 4

Τοποθετήστε τη μέθοδο παρασκευής στη ζυγαριά και μηδενίστε το απόβαρο.

ΒΗΜΑ 5

Μόλις βράσει ο βραστήρας, αλέστε τον καφέ σας και προσθέστε τον στη συσκευή παρασκευής. Μηδενίστε τη ζυγαριά μαζί με καφέ και την μέθοδο παρασκευής.

ΒΗΜΑ 6

Ξεκινήστε το χρονόμετρό σας και ρίξτε το διπλάσιο νερό από τον καφέ (π.χ. 18 g καφέ x 2 = 36 g νερό).Ρίξτε αργά δεξιόστροφα. Αυτό το βήμα, επιτρέπει στο νερό να αποδώσει τον δυναμικό χαρακτήρα του καφέ.

ΒΗΜΑ 7

Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε ολο το νερό , σε σπειροειδή μοτίβο που πηγαίνει από το κέντρο προς τα έξω στην περίμετρο και πάλι πίσω στο κέντρο.

ΒΗΜΑ 8

Στο ενάμιση λεπτό ανακατεύουμε τον καφέ μας με ενα κουτάλι.

ΒΗΜΑ 9

Αφήστε τον καφέ με το νερό για 2-3 λεπτά. Ένας μικρότερος χρόνος παρασκευής θα έχει πιο λεπτό σώμα και πιο αρωματικό αποτέλεσμα, ενώ ο μεγαλύτερος χρόνος παραγωγής μας δίνει πιο γεμάτο σώμα και ισορροπημένο αποτέλεσμα!

ΒΗΜΑ 10

Στην πορεία τοποθετήστε την συσκευή πάνω σε μια κανάτα ή στην κούπα σας. Καλή απόλαυση!

Coffee & Water

  • 21gr of Coffee
    300ml of Water
  • 28gr of Coffee
    400ml of Water

If you want to try a different batch size use 7gr of coffee for every 100 grams of water.

Recommended Grind

Medium grind

Θα χρειαστείτε:

Λάβε τον πλήρη οδηγό στο Email σου!