Αυτή είναι μια ιδανική μέθοδος παρασκευής, ιδανική για να την έχετε παντού μαζί σας — αν και πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο για την παρασκευή μεμονωμένων φλιτζανιών τη φορά. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα λεπτό χάρτινο φίλτρο και πίεση για να περάσει το νερό μέσα από τον καφέ. Για όσους αναζητούν κάτι που έχει την ίδια ένταση σαν τον εσπρέσο, το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό!

ΒΗΜΑ 1

Ξεπλύνετε το χάρτινο φίλτρο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει χάρτινη γεύση στο παρασκεύασμα και θα θερμάνει επίσης το σκεύος.

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετήστε το φίλτρο στο καπάκι του φίλτρου και συνδέστε το στον θάλαμο παρασκευής. Τοποθετήστε πάνω σε μια κούπα.

ΒΗΜΑ 3

Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε το μύλο σας για να αλέσει τον καφέ μέτριο κόψιμο.

ΒΗΜΑ 4

Χρησιμοποιήστε το χωνί για να βάλετε τον καφέ στον θάλαμο παρασκευής. Το χωνί βοηθά στο να μην χυθεί ή να κολλήσει ο καφές στα εσωτερικά τοιχώματα του Aeropress.

ΒΗΜΑ 5

Ξεκινήστε το χρονόμετρο και ρίξτε 35 γραμμάρια νερό στο Aeropress. Ανακατέψτε αμέσως με τον αναδευτήρα για να βεβαιωθείτε ότι το νερό θα κορεστεί.

ΒΗΜΑ 6

Μετά από ένα λεπτό περίπου, προσθέστε 215 γραμμάρια νερό για συνολικά 250 γραμμάρια. Ανακατέψτε αμέσως μπρος-πίσω για 10 δευτερόλεπτα μόνο αρκετά δυνατά για να μην ξεχειλίσει ο θάλαμος παρασκευής.

ΒΗΜΑ 7

Τοποθετήστε το έμβολο μέσα στο θάλαμο παρασκευής περίπου ⅛”–¼” βάθους. Αυτό γίνεται μόνο για να μην στάζει το ρόφημα από το καπάκι του φίλτρου.

ΒΗΜΑ 8

Αφήστε τον καφέ να βράσει για 2-4 λεπτά ακόμα. Ένας μικρότερος χρόνος παρασκευής θα έχει πιο λεπτό σώμα και πιο αρωματικό αποτέλεσμα, ενώ ο μεγαλύτερος χρόνος παραγωγής μας δίνει πιο γεμάτο σώμα και ισορροπημένο αποτέλεσμα!

ΒΗΜΑ 9

Σταθερά και αργά, σπρώξτε το έμβολο προς τα κάτω μέχρι να πιεστεί εντελώς πάνω στο κατακάθι του καφέ. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Εάν μπορείτε να δείτε τον παρασκευασμένο καφέ να βγαίνει από τα πλαϊνά του καπακιού του φίλτρου, σημαίνει ότι πιέζετε πολύ.

Coffee & Water

16 g coffee | 250 g water

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετική δοσολογια , χρησιμοποιήστε
1gr  καφέ για κάθε 18 γραμμάρια νερού.
Medium Grind

Θα χρειαστείτε:

Aeropress

36.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Aeropress χάρτινα Φίλτρα (350τμχ)

8.50 (τιμή με ΦΠΑ)

Timemore Black Mirror Scale

80.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.