Ο καφές εσπρέσο για πολύ κόσμο είναι ο ιδανικός, γιατί μπορείς να τον απολαύσεις σε διαφορετικά ροφήματα, κρύα, ζεστά, με γάλα ή χωρίς! Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη μηχανή που έχει ο καθένας στο σπίτι του, η τελειοποίηση ενός εσπρέσο απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολλές δοκιμές. Αυτή η προσέγγιση, τελειοποιημένη μετά από χρόνια δοκιμών στο εργαστήριο καφέ του Handpicker, ανταμείβει τον καταναλωτή με καθαρά και ισορροπημένα αποτελέσματα.
ΒΗΜΑ 1
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να σκουπίσετε καλά το portafilter, ώστε να είναι απαλλαγμένο από υπολείμματα καφέ και διάφορα έλαια.
ΒΗΜΑ 2
Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε το μύλο σας για να αλέσει τον καφέ λεπτοκομμένα.
ΒΗΜΑ 3
Η ποσότητα καφέ που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το μέγεθος του καλαθιού του portafilter σας. Τις περισσότερες φορές, είναι μεταξύ 14 και 18 γραμμαρίων. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι έχετε και χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά για να ζυγίσετε τη δόση σας για ακρίβεια.
ΒΗΜΑ 4
Φτιάξτε ένα ομοιόμορφο κρεβάτι καφέ. Μην αφήνετε κενά ή αναχώματα.
ΒΗΜΑ 5
Πιάστε το tamper και πιέστε σταθερά τον καφέ στο portafilter. Χρησιμοποιήστε αρκετή πίεση για να συμπυκνώσετε τα υπολείμματα του καφέ σε ένα κουτί
ΒΗΜΑ 6
Τοποθετήστε απαλά το portafilter και βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σφιχτά στην κεφαλή. Τραβήξτε τον εσπρέσο στο βάρος που θέλετε—περίπου 2,5 με 3 φορές το βάρος του αλεσμένου καφέ. Ξεκινήστε το χρονόμετρο σας την ίδια στιγμή που ξεκινάτε τον εσπρέσο
ΒΗΜΑ 7
Μόλις τραβήξετε τον εσπρέσο σας, αφαιρέστε το portafilter από την κεφαλή της ομάδας και ρίξτε έξω το κατακάθι από το καλάθι του portafilter στα σκουπίδια ή σε ένα κουτί κοπής.
Coffee & Water
Recommended Grind
Fine grind