Ο καφές εσπρέσο για πολύ κόσμο είναι ο ιδανικός, γιατί μπορείς να τον απολαύσεις σε διαφορετικά ροφήματα, κρύα, ζεστά, με γάλα ή χωρίς! Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη μηχανή που έχει ο καθένας στο σπίτι του, η τελειοποίηση ενός εσπρέσο απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολλές δοκιμές. Αυτή η προσέγγιση, τελειοποιημένη μετά από χρόνια δοκιμών στο εργαστήριο καφέ του Handpicker, ανταμείβει τον καταναλωτή με καθαρά και ισορροπημένα αποτελέσματα.

ΒΗΜΑ 1

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να σκουπίσετε καλά το portafilter, ώστε να είναι απαλλαγμένο από υπολείμματα καφέ και διάφορα έλαια.

ΒΗΜΑ 2

Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε το μύλο σας για να αλέσει τον καφέ λεπτοκομμένα.

ΒΗΜΑ 3

Η ποσότητα καφέ που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το μέγεθος του καλαθιού του portafilter σας. Τις περισσότερες φορές, είναι μεταξύ 14 και 18 γραμμαρίων. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι έχετε και χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά για να ζυγίσετε τη δόση σας για ακρίβεια.

ΒΗΜΑ 4

Φτιάξτε ένα ομοιόμορφο κρεβάτι καφέ. Μην αφήνετε κενά ή αναχώματα.

ΒΗΜΑ 5

Πιάστε το tamper και πιέστε σταθερά τον καφέ στο portafilter. Χρησιμοποιήστε αρκετή πίεση για να συμπυκνώσετε τα υπολείμματα του καφέ σε ένα κουτί

ΒΗΜΑ 6

Τοποθετήστε απαλά το portafilter και βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σφιχτά στην κεφαλή. Τραβήξτε τον εσπρέσο στο βάρος που θέλετε—περίπου 2,5 με 3 φορές το βάρος του αλεσμένου καφέ. Ξεκινήστε το χρονόμετρο σας την ίδια στιγμή που ξεκινάτε τον εσπρέσο

ΒΗΜΑ 7

Μόλις τραβήξετε τον εσπρέσο σας, αφαιρέστε το portafilter από την κεφαλή της ομάδας και ρίξτε έξω το κατακάθι από το καλάθι του portafilter στα σκουπίδια ή σε ένα κουτί κοπής.

Coffee & Water

The finished espresso should weigh 2.5 times as much as your coffee dose.

If you want to try a different batch size use 1g of coffee for every 18 grams of water.

Recommended Grind

Fine grind

Θα χρειαστείτε:

Crema Pro πανάκια με microfiber

14.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Gaggia Νew Classic

420.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 3- 5 εργάσιμες μέρες

Motta Black Leveling Tool 58,5mm

43.00 (τιμή με ΦΠΑ)

A tool that will make the work of every barista more efficient. The disc distributes the grinds in the portafilter evenly before tamping. This results in proper extraction prevents channelling and makes your espresso shots more repeatable.

Motta Tamper Competition Black – 58.4 mm

35.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Timemore Black Mirror Scale

80.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Λάβε τον πλήρη οδηγό και φτιάξε τον πιο γευστικό Espresso με 7 μόνο βήματα.