Αναμφισβήτητα η πιο διαδεδομένη μέθοδος παρασκευής, η γαλλικού τύπου έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες. Μαζί με τη μέτρηση του καφέ και του νερού, είναι σημαντικό να εστιάσετε στο χρονοδιάγραμμα : πότε να σπάσετε την κρούστα, πότε να μεταφέρετε τον καφέ.

ΒΗΜΑ 1

Βράστε περίπου 600 ml. νερό, περισσότερο νερό από αυτό που χρειάζεστε για την παρασκευή. Θα το χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή καθώς και για την προθέρμανση της γαλλικής πρέσας.

ΒΗΜΑ 2

Μόλις βράσει ο βραστήρας, προθερμάνετε τη γαλλική πρέσα ρίχνοντας περίπου 100ml. νερό σε αυτό. Μόλις ζεσταθεί η γαλλική πρέσα, ρίξτε το ίδιο νερό στις κούπες σας για να τις προθερμάνετε.

ΒΗΜΑ 3

Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε το μύλο σας για να αλέσει τον καφέ χοντροκομμένα.

ΒΗΜΑ 4

Τοποθετήστε τη γαλλική πρέσα στην ζυγαρια και μηδενίστε την. Προσθέστε τον αλεσμένο καφέ, πάλι στο μηδέν.

ΒΗΜΑ 5

Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 4–6 λεπτά.Ένας μικρότερος χρόνος παρασκευής θα έχει πιο λεπτό σώμα και πιο αρωματικό αποτέλεσμα, ενώ ο μεγαλύτερος χρόνος παραγωγής μας δίνει πιο γεμάτο σώμα και ισορροπημένο αποτέλεσμα!

ΒΗΜΑ 6

Ξεκινήστε το χρονόμετρο καθώς αρχίζετε να ρίχνετε το ζεστό νερό, καλύπτοντας όλο τον καφέ.

ΒΗΜΑ 7

Τα κατακάθια του καφέ θα επιπλέουν πάνω από το νερό και θα σχηματίσουν μια κρούστα. Αφήστε αυτό να καθίσει για 1 λεπτό. Αυτό το ουσιαστικό βήμα επιτρέπει στον καφέ να απαερωθεί, επιτρέποντας στο νερό να αποδώσει την δυναμική του καφέ.

ΒΗΜΑ 8

Μετά από 1 λεπτό σπάμε την κρούστα με ένα κουτάλι με κίνηση προς τα κάτω. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τακτικά τον καφέ κάθε 10-30 δευτερόλεπτα για να μην μείνει στο κάτω μέρος της γαλλικής πρέσας. Αυτό θα εξασφαλίσει πλήρη και ομοιόμορφη εξαγωγή.

ΒΗΜΑ 9

Σταματήστε το ανακάτεμα 1 λεπτό πριν ανοίξει ο χρονοδιακόπτης για να αφήσετε επιτέλους το έδαφος να καθίσει στο κάτω μέρος. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε κάποιο ίζημα έξω από το φλυτζάνι σας.

ΒΗΜΑ 10

Τοποθετήστε το έμβολο στη γαλλική πρέσα και πιέστε το αργά έως ½” πάνω από το στρώμα των υπολειμμάτων καφέ στο κάτω μέρος.

ΒΗΜΑ 11

Ρίξτε το νερό προθερμαίνοντας τις κούπες και σερβίρετε τον καφέ.

Coffee & Water

300 g water | 21 gr coffee

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετική δοσολογια, χρησιμοποιήστε
7gr καφέ για κάθε 100 γραμμάρια νερού.

Recommended Grind

Gross grind

Θα χρειαστείτε:

Fellow Stagg EKG – Electric Kettle

173.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Προσφορά!

Timemore – U French Press Black 450 ml

Original price was: 24.00€.Current price is: 15.00€. (τιμή με ΦΠΑ)

Timemore Black Mirror Scale

80.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Λάβε τον πλήρη οδηγό για τον πιο αρωματικό γαλλικό καφέ!