Το Pour over είναι ένας ακριβής και όλο και πιο δημοφιλής τρόπος παρασκευής καφέ, χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μεθόδους, που το χρησιμοποιούνε τα συχρονα καφέ, αλλά και στο σπίτι! Είναι οι εξής : το Kalita, το Chemex, και το v60. Οι οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου, ενθουσιάζονται με την ιεροτελεστία της άλεσης και της διαχείρισης του ζεστού νερού με το βραστήρα πάνω απο τον αλεσμένο καφέ, για να καταφέρουν να παρασκευάσουν ένα τέλειο φλυτζάνι καφέ φίλτρου.

ΒΗΜΑ 1

Γεμίστε το βραστήρα σας και αφήστε το να βράσει.

ΒΗΜΑ 2

Πάρτε ένα φίλτρο και βάλτε το στη συσκευή παρασκευής. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και μετά πετάξτε το νερό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει χάρτινη γεύση στο παρασκεύασμα και θα θερμάνει επίσης το σκεύος. Εάν χρησιμοποιείτε Chemex, τοποθετήστε το φίλτρο έτσι ώστε η πλευρά του φίλτρου με τις 3 πτυχές να είναι απέναντι στο στόμιο.

ΒΗΜΑ 3

Ζυγίστε τον καφέ. Ρυθμίστε τον μύλο σας για να αλέσει τον καφέ μέτρια σε βαθμό άλεσης.

ΒΗΜΑ 4

Τοποθετήστε τη μέθοδο παρασκευής στη ζυγαριά και μηδενίστε το απόβαρο.

ΒΗΜΑ 5

Μόλις βράσει ο βραστήρας, αλέστε τον καφέ σας και προσθέστε τον στη συσκευή παρασκευής. Μηδενίστε τη ζυγαριά μαζί με καφέ και την μέθοδο παρασκευής.

ΒΗΜΑ 6

Ξεκινήστε το χρονόμετρό σας και ρίξτε δύο φορές περισσότερο νερό από τον καφέ (π.χ. 18 g καφέ x 2 = 36 g νερό) πάνω από τον αλεσμένο καφε. Ο στόχος είναι ο ομοιόμορφος κορεσμός, οπότε ρίξτε αργά με ένα μοτίβο δεξιόστροφα. Αυτό το βήμα, επιτρέπει στο νερό να αποδώσει το δυναμικό χαρακτήρα του καφέ.

ΒΗΜΑ 7

Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε νερό σταδιακά (50–80 gr τη φορά) μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό τελικό βάρος παρασκευής. Ρίξτε το νερό σιγά σιγά (8-10g/s) σε σπειροειδή μοτίβο που πηγαίνει από το κέντρο προς τα έξω στην περίμετρο και πάλι πίσω στο κέντρο. Μην ρίχνετε απευθείας στο χάρτινο φίλτρο πάνω από τον καφέ.

ΒΗΜΑ 8

Μόλις το νερό εξαφανιστεί πάνω από τον καφέ, η παρασκευή έχει ολοκληρωθεί.

Coffee & Water

  • 18gr of Coffee
    300ml of Water
  • 65gr of Coffee
    1000ml of Water

If you want to try a different batch size use 100g of coffee for every 6.5 grams of water.

Recommended Grind

Medium grind

Θα χρειαστείτε:

Chemex (8 κούπες)

55.80 (τιμή με ΦΠΑ)

Hario V60 02 Κεραμικό Dripper Λευκό

19.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Timemore Black Mirror Scale

80.00 (τιμή με ΦΠΑ)

Αποστόλη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Χάρτινα φίλτρα Chemex

15.50 (τιμή με ΦΠΑ)

Χάρτινο Φίλτρο Hario V60 02

6.40 (τιμή με ΦΠΑ)

Λάβε τον πλήρη οδηγό για τον πιο δημοφιλή τρόπο παρασκευής καφέ στο Email σου!